textilní hračky do Partnerského spolku Litvínov. V neděli 12. května 2018 hostil Partnerský spolek na oplátku 40člennou skupinu rodin s dětmi z Oederanu, našeho projektového partnera.

My jsme se u nich byli učit ručně tkát, u nás byla možnost vyrobit, dokončit, ozdobit textilní zvířátka. Práce hlavně pro ty nejmenší. Předem připravené „polotovary“ od profesionálek si děti mohly za pomoci a pod vedením paní A. Šiškové dokončit. Mimoto se rodiče seznámili s historií a expozicemi litvínovského zámku, kde obdivovali naši krajkářskou výstavu v zámeckých saloncích.

Ve stejný den se na nádvoří konala Fair trade – snídaně, takže si s chutí pochutnali i na některých typických domácích dobrotách.

Ohlas této akce byl veliký, vznikl z ní dokonce velký zájem na uzavření partnerství mezi mateřskými školami ve Oederanu a Litvínově, což je přidaná hodnota, o niž usilujeme u každé takové akce.

Akci v rámci projektu „Zaniklé textilnictví v Krušnohoří“ finančně podpořila EU z FMP v Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014-2020.