Litvínovský zámek Valdštejnů ožije imagináriem Divadla bratří Formanů a jejich přátel. Od 24. května nabídne návštěvníkům všeho věku tajuplný divadelní a výtvarný svět. Nechte se překvapit netradičním přístupem k vystavovaným předmětům, u některých uvidíte cedulku s   nabídkou - sáhněte si, otevřete šuplík, zatočte klikou… Pod rukama dětí i dospělých s notnou dávkou fantazie tak některé exponáty ožijí. Imaginárium, které dosud okouzlilo několik českých měst i Paříž, je nyní v Litvínově pod názvem Litvínovské zámecké imaginárium Divadla bratří Formanů a jejich přátel. Zájemci jím mohou procházet až do 11. ledna 2020. „Věříme, že návštěvníci snadno pochopí, s čím a jak mohou zacházet, kdy mohou vzít za kliku a kdy je na místě letmý dotek,“ vysvětluje Matěj Forman, divadelník, malíř, filmový herec i loutkoherec, scénograf, ilustrátor, ale hlavně potulný komediant, který s Divadlem bratří Formanů a se svým bratrem Petrem, hercem a loutkohercem objíždí svět.